Aan alle leden, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers en bestuur,

 

In de link hieronder staat de gedragscode die binnen de vereniging MOSA~regio geldt.

Gedragscode MOSA~regio

 

Mosa Regio heeft twee vertrouwenscontactpersonen (VCP) aangesteld voor vragen, vermoedens, meldingen, klachten en aangifte met betrekking tot seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag zoals: pesten, buitensluiten, vernederen, bang maken, discriminatie, agressie en beschuldigingen.

 

De VCP is geen bestuurslid. De VCP adviseert, maar is niet inhoudelijk betrokken. De VCP kan eventueel doorverwijzen naar een vertrouwenspersoon, die wel een  inhoudelijke rol heeft en hiervoor speciaal is opgeleid.

 

Voel je je machteloos, onzeker, bang, boos of vernederd neem dan contact op met de VCP. Wil je graag je verhaal bij iemand kwijt over iets waar je tegenaan loopt of twijfels over hebt, dan kan dat natuurlijk ook. De VCP kijkt dan samen met jou hoe verder.

 

De gesprekken zijn vertrouwelijk. Wel moet elk incident anoniem bij het bestuur worden gemeld, omdat die de verantwoordelijkheid draagt voor alles wat er binnen en rondom de vereniging gebeurt. De VCP informeert en adviseert over mogelijke vervolgstappen en instanties waartoe je je kunt wenden voor vervolgstappen: doorverwijzen naar vertrouwenspersoon van het NOC*NSF, een klacht- of tuchtcommissie van de bond, politie of huisarts.

 

Neem gerust contact op voor nadere informatie of een gesprek.

 

De vertrouwenscontactpersonen van onze vereniging zijn:

T. Peeters                     A. Raassens

 06-25034279                06-41752382

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.